Mijlpalen

Bierkoning

De naam spreekt voor zich. Deze eerste belangrijke activiteit test de nieuwe feuten in een leuk en vaak spannend toernooi. 

Doop

De doop van Pro Gaudio is niet zoals je je een studentendoop voorstelt. De doop is erf privé en gebeurt op een veld bij een boer. Dit is omdat niet iedereen in Brussel even open minded is en we misverstanden willen voorkomen. We werken ook al jaren met de 4 b’s: geen bloot, geen beesten, geen bloed en geen bier. Het is dus een vuile doop, maar een oh zo leuke doop.

Schachtenweekend

Met de winst van NVDS wordt er een weekend georganiseerd vol activiteiten en cantussen. Dit weekend zorgt vaak leuke herrineringen en een hechteren vriendschapsband. Ook komen oudleden graag eens langs. 

Convent

Convent is een wandeling doorheen Brussel waarbij de feuten elkaar beter leren kennen. De wandeling bestaat uit opdrachten, lekkernijen en lef. Na het convent worden de feuten verkocht aan een van de 2 doopgroepen. (Huggies of Hägars)

Nacht van de schacht

Aan het begin van het tweede semester krijgen de schachten de opdracht om zelf een TD te organiseren. De opbrengst gaat integraal naar het schachtenweekend.

Ontgroening

Dit is de laatste stap om een volwaardig lid te worden van Pro Gaudio. Weken voor de ontgroening wordt er een persoonlijke ontgroeningsopdracht gegeven aan elke schacht. De ontgroening zelf neemt plaats in de vorm van een cantus. Tijdens de ontgroening worden de schachten nog een laatste maal getest op onder andere hun kennis van de vereniging en de voltooing van de ontgroeningsopdrachten. Op het einde vindt er een officieel gedeelte plaats waarna de schachten zichzelf trots commilitonen mogen noemen.